NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 670 Kč (25 Euro)
skladem
naše cena 297 Kč (11 Euro)
skladem
naše cena 770 Kč (29 Euro)
skladem

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 175 Kč (7 Euro)
skladem
naše cena 269 Kč (10 Euro)
skladem

KONTAKTY

J-NATURE COSMETICS
Hroznová 15
370 01 České Budějovice
tel: +420 606 641 786
napište nám



» Spirulina
Spirulina

Zázračná řasa - dar vodních světů.
Spirulina je zelenomodrá řasa, která se vyskytuje zejména v jezerech tropických a subtropických oblastí a v říčních tocích. Je velice bohatá na kvalitní bílkovinu (58 % proteinů, např. maso 25 %, vejce 50 %) obsahující všechny aminokyseliny. Kromě toho je spirulina skvělý detoxikant, zdroj beta-karotenů, vitamínů, antioxidantů a řady zdraví velmi prospěšných látek. Spirulina napomáhá snížení nadváhy tím, že díky velmi tenké buněčné stěně se živiny lehce vstřebávají a dostávají do krevního řečiště. Kromě toho obsahuje phenylalanin tlumící nadměrnou chuť k jídlu. Spirulina od Iswari je v práškové lehce stravitelné formě a chutná podobně jako ostatní řasy. Lze ji tedy použít do salátů, polévek, kuskusu, rizota, guacamole, rýže (sushi), apod.

- Skvělý detoxikant
- Mimořádně vysoký obsah kvalitní bílkoviny
- Bohatý zdroj antioxidantů, beta-karotenů a vitamínů
- Redukuje nadváhu
- Zvyšuje imunitu

Podrobný popis
Spirulina je jednou z nejstarších forem života na zemi. Jako součást jídelníčku byla známa již některými prastarými kulturami. Např. pro obyvatele dnešní oblasti Mexico City byla po několik tisíciletí hlavním zdrojem vysoce kvalitní bílkoviny. Je známo, že Aztékové ji konzumovali před příchodem Španělů společně s kakaem.

Spirulina má velmi vysokou nutriční hodnotu díky mimořádně vysokému podílu bílkovin a absenci celulózy v bunečné stěně. Proto je vhodná jako potravinový doplněk pro osoby se sníženou schopností příjmu potravin. Ze všech živých organismů je podíl bílkoviny u spiruliny nejvyšší – mezi 65 % až 71 %. Kromě toho protein spiruliny obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Proteiny se nejen podílejí na tvorbě svaloviny, ale jsou důležité i pro chemii mozku a celkový metabolismus. Pokud si uvědomíme, že při tepelné úpravě masa a vajec je zhruba 50 % bílkoviny zničeno, stává se spirulina výborným doplněkem naší potravy.

Mimořádně vysoké hodnoty antioxidantů v podobě beta-karotenu, chlorofylu, zeaxantinu a phycocyaninu chrání organismus před degenerativními procesy v buňkách, předčasnému stárnutí a napomáhají prevenci proti rakovině.

Spirulina obsahuje velmi vysoké hodnoty gama-linolenové kyseliny (GLA), která patří mezi nenasycené mastné kyseliny. Hraje důležitou úlohu pro zdraví pokožky a vlasů, působí proti zánětlivým procesům při artritidě a napomáhá tělu vyrovnat se s alergiemi. Byla provedena studie na 270 dětech žijících v zamořené oblasti Černobylu, které trpěly zvýšenými alergickými reakcemi. Jejich stav se razantně zlepšil po šesti týdnech požívání 5 g spiruliny denně.

Vynikající je působení spiruliny na naši imunitu díky vysokým obsahům beta-karotenu, lipo-polysacharidům LPS a phycocyaninu.

Aminokyseliny a sacharidy obsažené ve spirulině se velmi lehce vstřebávají. Tím jsou v krvi udržovány dostatečně vyskoké hladiny těchto látek a tak mozek nevysílá časté signály hladu. Tento přirozený mechanismus velmi pomáhá v boji proti nadváze, protože tlumí nadměrnou chuť k jídlu.

Z vitaminů je spirulina bohatá na vit. sk. B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - ten v případě spiruliny na základě výzkumů nezvyšuje jeho množství v krvi, avšak společně s phycocyaninem napomáhá využití železa pro krvetvorbu), vit. E a H. Z minerálů pak spirulina obsahuje celé spektrum stopových prvků, např. draslík elektrolytická rovnováha), fosfor (hustota kostí, trávení), hořčík zdraví kostí a zubů, činnost svalů a srdce, vstřebávání vit. C, B a bílkovin), mangan (činnost enzymatického systému, stabilizace hladiny cukru v krvi), selen (antioxidant), vápník (zdraví kostí a zubů, přenos nervových vzruchů), zinek (enzymatická složka), železo (složka hemoglobinu, přenos kyslíku).

Způsob použití:
Spirulina má podobnou chuť jako jiné řasy. Přidejte malou lžičku do polévek, salátů, ovocných či zeleninových šťáv, apod. Přidejte 1 lžičku do jablečného či jiného moštu a vytvořte si tak energetický nápoj. Důležité je používat spirulinu jen v pokrmech teplých do 40 st. C, čili přidat lžičku do polévky servírované již na talíři! Spirulinový zelený džus: 2 jablka, čerstvý zázvor o velikosti půlky prstu, 1 lžička spiruliny v prášku, šťáva z půlky limetky nebo citronu, hrst špenátu. Rozmačkejte a hned vypijte (můžete vše scedit nebo rovnou vypít).


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

 

ZGRiMGQwNW