NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 297 Kč (11 Euro)
skladem
naše cena 582 Kč (22 Euro)
skladem
naše cena 199 Kč (8 Euro)
skladem

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 175 Kč (7 Euro)
skladem
naše cena 66 Kč (2 Euro)
skladem

KONTAKTY

J-NATURE COSMETICS
Hroznová 15
370 01 České Budějovice
tel: +420 606 641 786
napište nám



» Acai
Acai

Mimořádně bohatý zdroj antioxidantů z Amazonie.

Acai (açai – čti asají) je jedním z pokladů amazonské džungle, který je tradiční součástí jídelníčku u obyvatel Brazílie. V současnosti je acai pro svoje výtečné nutriční složení nesmírně populární rovněž v Evropě a USA. Zejména obsahuje mimořádné množství antioxidantů, nenasycených mastných kyselin omega 3, 6 a 9, vitamínů a minerálů. Je výbornou prevencí proti degenerativním účinkům volných radikálů, rakovině a předčasnému stárnutí.

- Mimořádně bohatý zdroj antioxidantů
- Zpomaluje stárnutí a chrání proti degenerativním procesům
- Vysoké hodnoty nenasycených mastných kyselin omega 3, 6 a 9
- Obsahuje velké množství vápníku, fosforu, beta-karotenu a vit. E

Podrobný popis
Acai (açai – čti asají) je jedním z pokladů amazonské džungle. Tato palma dorůstající výšky 25 m, které se daří zejména podél říčních toků, plodí malé ovoce tmavě modré barvy. Tyto plody bývaly pochutinou a důležitou součástí jídelníčku již pro původní obyvatele jihoamerických pralesů.

Podle současných poznatků obsahuje acai mimořádné množství antioxidantů, které jsou nezbytné pro absorbci volných radikálů způsobujících degenerativní procesy v buňkách vč. rakoviny a stárnutí organismu. Zvláště tělo starších lidí nedokáže samo produkovat jejich dostatečné množství a proto je důležité je přijímat v potravě. Acai obsahuje antioxidantů např. dvojnásobné množství než granátové jablko a šestkrát více než jejich tuzemský známý zdroj borůvky. Množství antioxidantů se měří v jednotkách ORAC (kapacita absorbce volných radikálů). Vyšší hodnoty lze naměřit pouze u kakaa, ostatní ovoce má výrazně nižší obsah ORAC. Zatímco pro prášek z acai se udává hodnota více než 500 jednotek ORAC (syrové acai má 185 jednotek), většina ovoce má méně než 50 jednotek. Pouze kustovnice čínská se 130 a černé maliny (pocházející ze Severní Ameriky) se 160 jednotkami se přibližují čerstvým plodům acai, avšak nikoli čistému prášku z acai (údaje byly převzaty z testů ORAC na Brunswick Laboratories Wareham, USA). Antioxidanty se v acai nacházejí v podobě fenolů a antocyaninů, které jsou zodpovědné za tmavě modrou barvu plodů.

Acai je velmi bohaté na všechny tři omega mastné kyseliny 3, 6 a 9. Přestože v naší stravě konzumujeme většinou nadměrné množství tuků, často se nám nedostává právě nenasycených omega mastných kyselin, které snižují množství cholesterolu, podporují činnost srdce a cév a mají pozitivní dopad na zdraví a vláčnost kůže a pleti.

Z vitaminů je acai zejména bohaté na beta-karoten (provitamin A) a vit. E, z minerálů pak na vápník (zdraví kostí, zubů, regulace srdečního rytmu a alkalická rovnováha) a fosfor (důležitý pro hustotu kostí a vstřebávání vitamínů skupiny B).

Způsob použití:
Prášek z acai vzáleně připomíná chuť sušených borůvek. Přimíchejte 1 lžičku do ovocné šťávy, džusu, salátu, mléčného nebo ovocného koktejlu, dezertu, jogurtu, apod. a získejte kromě exotické příchuti zdroj vydatných živin pro svoje tělo!

Nezpracovávejte prášek z acai od Iswari při teplotách vyšších než 40 st. C, aby v něm zůstaly zachovány všechny živiny v původní formě.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

 

NjJkNWY3Mz